en helg i december

Hej hallÅ & glad andra advent kompisar! Detta internethål som är min blogg har tyvärr försakats de senaste månaderna. Eller ja, vem försöker jag lura egentligen. Jag *är* en sporadisk bloggare. Här får jag utlopp för mina tankar, de stunder jag lyfter näsan från böckerna eller inte har fuLLt upp med annat. Nu har vi rett ut det och kan prata om roligare saker!!! 
 
(null)
 
Hösten 2018 har gått på 200% och det känns som att jag har hackat tiden. Nyss var det sommar och varmt och jag bodde hemma och jobbade som journalist. Sen poff började solen gå ner kl 15.30 och vägra visa sig mer än en gång i veckan. Jacob och jag brukar säga att vi lever i 2veckors-perioder. Såhär: Du slänger en blick på ditt schema, inser att de kommande två veckorna kommer att vara hektiska som in i, du lovar dig själv att ta det lugnt när veckorna är över, veckorna går över, du slänger en till blick på ditt schema, du tar dig an två nya veckor. JA, det kanske låter... onödigt hektiskt? Men varför ljuga, jag älskar tempo. Och den här hösten har jag verkligen njutit av mina två veckor i taget. För så mkt bra har hänt.
 
 
(null)
 
(null)
 
 I rummen som skapas mellan timmar i biblioteket, hemma, framför datorn eller i soffan har jag käkat pasta och druckit vin, gått på årsbal, aw:at med Linnéa, varit på teater, pratatpratat med Laura och spenderat sena timmar på donken med Matilda. Höstens guilty pleasure är solklart Gossip girl. Ganska kass serie men charmig ändå? Man får verkligen perspektiv på tiden när man inser att den släpptes mellan 2007-2012. Brooklyn Nine Nine har annars fått agera middag-framför-tv:n-serie. Gillar starkt! 
 
Har fångat upp rutiner som ger livet mervärde ex: träning och att läsa _vanlig_ litteratur. Tips: Mitt namn är Lucy BartonArv och miljöHjärnstark. Varsågoda!
 
Skrivit två artiklar - en inför nobeldagen som kommer ut imorgon(!) och en till skoltidningen. Hittat min & Martins spotifystatistik för i år och konstaterat att vi lyssnat på ca 46 dygn musik. Musik måste ju vara livets epicentrum. Hur gör man utan? 
 
 
(null)
 
Efter att jag skrev årets sista tenta i torsdags satte jag mig på en buss och åkte hem till Jönköping. Här har jag fått äta mat i mängder och krama mamma pappa mina bröder farmor mormor morfar hej innan jul. Vi har bytt julklappar & jag reser hem med en fullpackad väska mer än jag kom hit med. Skriver från bussen till Stockholm just nu.
 
Bland dagarna som kommer hoppas jag kunna sova ut, umgås med folk och jula in mig med Martin. Ska träffa pappa, gå på julfika och en fest eller två, fira lucia och krama på Jacob. Sen sätter jag mig på ett plan till Japan!!! Ska alltså få se bl.a. Tokyo, äta otrolig mat och vistas i en miljö/kultur som är främmande för mig. Nyp i armen.
 
Hoppas att livet är snällt & skönt. Hörs snart igen!
 
 
 
0 kommentarer