panorama från Portugal

Tidigt i juni, precis efter att jag skrivit min sista tenta för terminen, åkte jag och Martin till södra Portugal. Där var det molningt och 20 grader - i Sverige 30 grader och sol. Tänker att svenskens förbannelse är att alltid förbarma sig över vädret(?): för kallt, för varmt, blåsigt, regnigt. Försökte jobba på att trivas i känslan av semester ändå. Och måste säga att jag lyckades ypperligt. 
 
 
Mamma tog ex med oss ut på en dagsvandring!!! Njöt av (1) fantastiska vyer (2) mysiga samtal (3) anledning att stanna upp för att fika och (4) sol. Just den här vandringen hette the Seven Hanging Valleys Walk. Om ni är i Algarve, gå den. 
 
 
En annan dag följde vi med mamma och Bo ut på golfbanan. Var temporär caddy och blev ännu lite mer sugen på att lära mig spela? 
 
 
Och jag körde mig, Martin och mamma över den lapptäckiga portugisiska motorvägen till hamnen i Vilamoura. Där drack vi pina coladas på Ronaldos bar Seven och kollade på flashiga båtar.
 
 
En annan dag promenerade vi längs med en board walk och upptäckte en trappa ner till klipporna & havet. Saknar den airconditionade, lite fuktiga lägenheten och vissheten om att man inte har något annat att göra än att ha semester. Saknar att handla färsk frukt och ligga vid poolen och gå promenader och äta glass till efterrätt varje kväll. 
 
Hjälp ta mig tillbaka nunu. 
0 kommentarer

jag är:

- 19 år, född sent i december men räknar (för första gången i mitt liv) inte ner dagarna till jag blir äldre.
- Uppvuxen i Jönköping, hemstaden som jag lämnade för drygt ett år sedan. 
- Och storasyster till två bröder. Dotter till mams och paps. 
 
 
- Numera bosatt i Stockholm. Här pluggar jag juridik och (för tillfället) litteraturvetenskap. Trivs fint i Sveriges stora-lilla huvudstad.
- Hänförd av Tomas Tranströmers dikter. Inspirationen till det här bloggnamnet, som har hängt med ett tag nu, kom från dikten "Preludium".
- Också sambo med min kille Martin. Tycker sambo är ett väldigt tråkigt ord för en ganska fin sam(haha)levnadsform, men ja - vi bor ihop, äter middag framför Brooklyn Nine Nine, tömmer Panini på matlådor, reser. Trivs, helt enkelt, och har gjort i snart tre år. 
- Intresserad av litteratur, samhällsfrågor, skrivande, språk, mat, mode. Lyssnar enligt min vän Matilda på indie-musik ingen någonsin hört förut. Kanske stämmer bara lite.
 
 
- En naturmänniska i teorin men inte i praktiken. Gillar stillheten som bara finns i skogen! 
- Mkt imponerad av alla som kan koda & önskade att jag hade haft tålamod nog att lära mig koda om bloggens design.
- Laktosintolerant. Också en dedikerad ost-ätare. Ödets ironi, va?
- (när vi ändå är inne på mat) allätare. Vill helst ha: ost, avokado, ägg, gott bröd, spenat, grapefrukt, choklad och keso i kylen. 
 
 
- Förtjust i listor och planering.
- Oftast glad, nyfiken, energisk(???). Litar mycket på magkänslan och försöker balansera hjärta med hjärna. 
- En hopplöst oregelbunden bloggare, men bestämmer mig i detta nu för att erövra titeln och bära den med stolthet.
- Längtig efter att skriva och hoppas/tror att vi kommer ses mycket här! 
 
 
 
1 kommentar