vecka fyrtioett

Vecka fyrtioett är fuktig och grå. Utanför fönstret har någon knäppt med fingrarna och förvandlat de gröna trädkronorna gula och orange. Till helgen ska det bli 17 grader. Svårt att tro just nu. Nu ska ni få höra mer om mina planer.
 
 
 
Veckans göra:
Plugga till jag storknar. Har uppsatsinlämning, dugga, tenta, presentation av sagda uppsats och opponering inom loppet av en vecka och ja. Saker behöver göras. Som Jacob sa till mig, apropå stressiga perioder i livet: Man övertygar sig själv om att det kommer "vara över om två veckor". Men efter två veckor har nya saker lagts på hög och man övertygar sig själv om en ny tvåveckorsperiod. Ett kretslopp. Är van vid att ge mig själv två veckor. Seriöst hoppas jag dock kunna ge mig själv lite vila om en vecka. 
 
Veckans läsning:
Mitt namn är Lucy Barton, som jag skrev om i här. En tunn bok som inte borde vara så svår att läsa ut.
 
Veckans musik:
"New Light", John Mayer. Hans bästa låt sedan jättelänge. Och Sarah Klangs "Strangers" förtjänar att nämnas. Och Troye Sivans "The Good Side", aj vad fin den är. 
 
Veckans mående:
Glad. Trött. Har kaffehuvudvärk som jag ska försöka råda bot på? 
 
Veckans matlagning:
Längtar efter god pasta. Så någon pasta. Tips?
 
Veckans fixiga:
Vill städa ur min garderob och plocka fram årets bästa kläder dvs höstkläder!!! 
 
Veckans tv-serie:
Har börjat se om Gossip Girl. Otroligt hur okritisk den serien är. Och hur jag inte förstod det som 14-åring. Annars: nya säsongen av Big Mouth. Brooklyn Nine-Nine.
 
Veckans festliga:
Ska på bankett med en massa studenter + arbetsgivare på torsdag kväll.
 
Veckans tips:
Hade 100% gärna gått på nyinvigningen av Nationalmuséet. Gå dit åt mig!!!
 
Oki, nu måste jag sluta prokastinera och get a grip om min uppsats. Höres.
listor, vardagen | | Kommentera |

en söndag med Lejla

 
 
Vaknar klockan halv fem av ditt alarm och vinkar hejdå i dörren när du ger dig av. Försöker somna om men timmarna fram till klockan åtta blir oroliga.
 
Så jag går upp. Kokar tevatten och kaffevatten och brer mackor och fingrar på (1) den nya boken jag köpte på Hedengrens. Baksidestexten utlovar en lyhörd skildring av den komplicerade kärleken mellan mor och dotter och en briljant berättelse om klasstillhörighet, flykt och trasiga familjer. The Guardian, The New York Times och SvD prisar den.
 
Och sedan åker jag in till stan för att träffa Lejla, som kommer med pendeln från Uppsala. På plattformen (2) är det bekymmersamt blåsigt. När kom hösten hit?
 
Lejla och jag jobbade tillsammans på Rookie, Jönköpings-Postens fd ungdomssida. För ungefär ett år sedan la hon ut på Instagrams story att hon hade flyttat till Stockholm. Jag skrev i dm: "Random fråga kanske, men har du flyttat till Stockholm? Kul isf, bor här också sedan augusti."
 
Vi har haft som projekt att uppleva kultur tillsammans och hittills har vi hunnit med: föreställning på Dramaten, bio på filmfestival, teater på Kulturhuset. Nu ska vi gå på (3) second hand och sedan till (3) Konserthuset för att lyssna till en av USA:s bästa gospelkörer. Lejla är snäll och innlyssnande och smart. Bland mycket annat, såklart.
 
På second hand:en har de gömt second hand-kläderna längst ner i en källare. På våningsplanen ovanför second hand-kläderna hänger dyra Acne-jackor. Titta ljuset där, säger Lejla och pekar mot Skanstulls högra hörn.
 
Föreställningen är intensiv och tagande och olik allt annat jag tidigare sett. Olik mig själv. Martin Luther Kings dotter sitter på raden längst fram. Kan inte hjälpa att bli struck by history. När jag sätter mig på tåget hem tar jag upp två säten med min kasse med det midnattsblå överkastet i. 
 
vardagen | | En kommentar |
Upp