spaning på en lördag

Det är fredagkväll och klockan är sent, mina ögonlock tunga: av en dygnsrytm som vid kl11 vill sova, inget kaffe, plugg och en fin dag. Men innan det är dags att krypa ner i sängen tänkte jag ta en tillbaka blick på i lördags.

För lördagen började med jobb från 06-12, vilket innebar tidig uppstigning och värmda croissanter och en riktig barista-latte. Eftermiddagen var seglivad, men vid 17 kom ett sms om taco-kväll på andra sidan staden. Gjorde mig i ordning och kokade kaffe på tio min, sedan bar det av och framme möttes jag av det här:

 
dvs två fina vänner, de andra två gömde sig bakom kameran. Vi dukade med tacos på terrassen, tände varmljus och virade filtar många gånger om kroppen för att stänga ute den kyliga septemberkvällen. Och så pratade vi om mat, livet, kärlek, ännu mer mat, livssituationer och annat mer eller mindre relevant, tills vi gjorde reträtt ner i källaren.
 
Där gosade vi med katt, fortsatte prata, åt en perfekt kladdkaka, drack hallonté och ja, det var den kvällen. Några insikter:

• Jag blir aldrig mätt på sena kvällar.
• Nachotallrikar är illegalt goda.
• Katter är gosiga men jag befarar att jag är smått allergisk.
• Vänner är bra, mina vänner är bättre.

Nu, godnatt!

1 kommentar
Joré Dirgélaité

älsk! så mysigt inlägg. nästan lika mysigt som själva lördagskvällen. ps. ifall ngn behöver förklaring till mitt sura face på kattbilden: katten vill gå...

Svar: ja den var fin!
Johanna Andersson