en liten djungel

När jag vaknade klockan 05.10 imorse för att stiga upp och jobba, var det mörkt ute. Höst, sa hjärnan instinktivt, och det stämmer ju, för årstiden är verkligen kommen, både enligt kalendern, vädret och mig själv - till och med träden tycks hålla med. På jobbet, som ligger utanför staden på landet, var luften kylig och krispig, och himlen bjöd på spektakulär-soluppgång-i-september nummer säkert 20-någonting. Sedan jobbades det i några timmar; lagade frukost, bredde mackor i överflöd och lyssnade på något knas program på Mix Megapol. 
 
Vid 11-tiden körde jag med pappa till ett torg i stan, som på lördagar mellan klockan 07-13 har torghandel. Där gjorde jag två upptäckter: a) att växten butiken Fabriken sålde som "elefantöron" (och som jag förtjust köpte och gav bort pga var invaggad i falsk känsla av elefantöra) inte alls är elefantöron utan en snarlik växt med större blad liknande vattendroppar, och att b) det fanns riktiga elefantöron där för endast 65 riksdaler. 
 
Nöjd och glad köpte jag med mig elefantörat hem, och den hann se ut såhär (nedan) i ca fem minuter innan...
 
 
...jag tog tre sticklingar från den. Joré har redan paxat den mittemellan-stora. Av de två andra ska jag ge bort en till och behålla en själv, tänkte jag. Är inte sticklingar en mysig present? 
 
 
På tal om torget påminner det mig om min monstera som jag fyndade där för 20kr häromveckan. Ett fynd! Den var bebis och spenslig men har nu vuxit till sig, och jag vill att den ska få fler håligheter i bladen för det är fint. 
 
 
När jag ändå tog sticklingar av elefantörat passade jag på att knipsa av en stjälk från monsteran, som förhoppningsvis kommer bilda rotsystem någon gång snart. 
 
 
Såhär(!) ser alltså min lilla djungel ut just nu, alla växter bor i mitt fönster och jag blir uppriktigt glad av att ha dem där. De är rogivande. Ska fortsätta bygga upp den och förhoppningsvis kommer det nya tillskott till växtfamiljen snart. 

 
Summan av dagens kardemumma hittills: vacker morgon, jobb, torget, såg elefantöra, köpte elefantöra, umgicks med mina växter (låter som en sådan loner, haha), åt en alldeles höstgul pumpasoppa med svartkålschips som jag njöt för mycket av för att orka fota, ska nu rensa garderob och sedan åka ut till honom. Älskar't. 
1 kommentar
joré

åh så fin lördag!!! växter är guld. mitt rum sprängs snart och konkurrensen om sol för fotosyntes är STENHÅRD men jag vill ha fler ändå...

Svar: det var den. ja, växter är mys. du ska få din stickling snart, puss <3
Johanna Andersson