dagsögonblick

Jag tar en micropaus mitt i var(dagen) nuet, stannar vid:
 
 
 
Ögonblick(1) - klockan är tidigttidigt på morgonen, ca 05.30, och jag har gått upp för att plugga den allra sista historian innan vi har prov. På tunna, säkert många gånger lästa sidor, berättas det om kalla kriget. Analyseras. The Iron Fist. The Iron Curtain. Salami tactics. Soviets Comecon och Cominform som resultat av Marshall aid och the Truman Doctrine. Nåväl, ni som vet ni vet.
 
 
Ögonblick(2) - jag går till busshållplatsen på morgonen och andas höstluft. Smaken av kaffe finns fortfarande kvar. Ett av mina favoritträd precis där jag bor har blad som börjat gulna, rödna(varför säger en inte så?), så jag stannar för att ta en bild.
 
 
Ögonblick(3) - det är kväll och det skymmer ute. Himlen har bestämt sig för att vara mjukt blå med moln som svepande, tunna filtar. Tänker på ljuset och vinden och det fina i att stanna upp, om så bara för en sekund, och bara ta in
2 kommentarer
Linnea Aurora

Fint inlägg + cred till dig som gick upp 5.30 för att läsa det sista inför provet: du är en förebild för oss alla, du är den jag vill vara, hahah!

Svar: Hahah men taack du finis <33
Johanna Andersson

Sandra

Åh jag älskar historia (hade trots det haft svårt att gå upp så tidigt som du gjorde :P)! Vad var det för prov? Rödna borde definitivt läggas till i ordlistan!

Svar: Jamen visst borde det! Det var ett prov på "The Early Stages of the Cold War", dvs de faktabaserade anledningarna bakom Kalla Kriget från 1917-1948(ish) + analys av olika "historical interpretations" från olika skolor (orthodox, revisionist, post-revisionist) och dess utövare. Snirklig förklaring, haha, men intressant att studera iaf! :D
Johanna Andersson