dagsögonblick

Jag tar en micropaus mitt i var(dagen) nuet, stannar vid:
 
 
 
Ögonblick(1) - klockan är tidigttidigt på morgonen, ca 05.30, och jag har gått upp för att plugga den allra sista historian innan vi har prov. På tunna, säkert många gånger lästa sidor, berättas det om kalla kriget. Analyseras. The Iron Fist. The Iron Curtain. Salami tactics. Soviets Comecon och Cominform som resultat av Marshall aid och the Truman Doctrine. Nåväl, ni som vet ni vet.
 
 
Ögonblick(2) - jag går till busshållplatsen på morgonen och andas höstluft. Smaken av kaffe finns fortfarande kvar. Ett av mina favoritträd precis där jag bor har blad som börjat gulna, rödna(varför säger en inte så?), så jag stannar för att ta en bild.
 
 
Ögonblick(3) - det är kväll och det skymmer ute. Himlen har bestämt sig för att vara mjukt blå med moln som svepande, tunna filtar. Tänker på ljuset och vinden och det fina i att stanna upp, om så bara för en sekund, och bara ta in
2 kommentarer

en liten djungel

När jag vaknade klockan 05.10 imorse för att stiga upp och jobba, var det mörkt ute. Höst, sa hjärnan instinktivt, och det stämmer ju, för årstiden är verkligen kommen, både enligt kalendern, vädret och mig själv - till och med träden tycks hålla med. På jobbet, som ligger utanför staden på landet, var luften kylig och krispig, och himlen bjöd på spektakulär-soluppgång-i-september nummer säkert 20-någonting. Sedan jobbades det i några timmar; lagade frukost, bredde mackor i överflöd och lyssnade på något knas program på Mix Megapol. 
 
Vid 11-tiden körde jag med pappa till ett torg i stan, som på lördagar mellan klockan 07-13 har torghandel. Där gjorde jag två upptäckter: a) att växten butiken Fabriken sålde som "elefantöron" (och som jag förtjust köpte och gav bort pga var invaggad i falsk känsla av elefantöra) inte alls är elefantöron utan en snarlik växt med större blad liknande vattendroppar, och att b) det fanns riktiga elefantöron där för endast 65 riksdaler. 
 
Nöjd och glad köpte jag med mig elefantörat hem, och den hann se ut såhär (nedan) i ca fem minuter innan...
 
 
...jag tog tre sticklingar från den. Joré har redan paxat den mittemellan-stora. Av de två andra ska jag ge bort en till och behålla en själv, tänkte jag. Är inte sticklingar en mysig present? 
 
 
På tal om torget påminner det mig om min monstera som jag fyndade där för 20kr häromveckan. Ett fynd! Den var bebis och spenslig men har nu vuxit till sig, och jag vill att den ska få fler håligheter i bladen för det är fint. 
 
 
När jag ändå tog sticklingar av elefantörat passade jag på att knipsa av en stjälk från monsteran, som förhoppningsvis kommer bilda rotsystem någon gång snart. 
 
 
Såhär(!) ser alltså min lilla djungel ut just nu, alla växter bor i mitt fönster och jag blir uppriktigt glad av att ha dem där. De är rogivande. Ska fortsätta bygga upp den och förhoppningsvis kommer det nya tillskott till växtfamiljen snart. 

 
Summan av dagens kardemumma hittills: vacker morgon, jobb, torget, såg elefantöra, köpte elefantöra, umgicks med mina växter (låter som en sådan loner, haha), åt en alldeles höstgul pumpasoppa med svartkålschips som jag njöt för mycket av för att orka fota, ska nu rensa garderob och sedan åka ut till honom. Älskar't. 
1 kommentar

jag vill

Jag gör: nya spellistor för varje årstid, för musik och tid hör ihop.
 
Jag kan: utöva förmågan att tänka på mat exceptionellt bra. 
 
Jag köper: monstera på torget för 20kr och är nöjdnöjdnöjd, nu står den i rummet hemma och jag vill att den ska få fler håligheter i bladen.
 
Jag borde: massor av saker, och precis ingenting. 
 
Jag måste: äta sushi på den nyöppnade sushirestaurangen i närheten av där jag bor snart. Hint Joré.
 
 
Jag vet: att jag måste plugga. 
 
Jag tycker: om klara, höga höstdagar med rök från andedräkten och tjocka halsdukar.
 
Jag tänker: att människor är förunderliga, och att det är fint att jag har så många bra av dem omkring mig.
 
Jag förbrukar: pennor med gelbläck på löpande band.
 
Jag lyssnar: på klassisk musik när jag pluggar, allra senast på soundtracket till Den Allvarsamma Leken.
 
 
Jag drömmer: om att resa, att få se världen och andas brittisk luft ute på Yorkshire-hedarna, att upptäcka Skottland, och Oxford. 
 
Jag längtar: efter frukost. Bästa målet mat på dagen. Förutom lunch kanske, och middag, heh. 
 
Jag njuter: av promenader och löpning i skogen, och att vara ute hos farfar på landet. 
 
Jag äter: ägg, i mängder. Äter ägg (nästan) varje morgon, så gott.
 
Jag dricker: mer kaffe än jag borde, det har blivit en ny vana, morgonkaffet. Och kanske eftermiddagskaffet, också.
 
 
Jag blir: glad när jag hittar sådana här ord på en vägg i skolan^. 
 
Jag ska: skriva på min så kallade Extended Essay ikväll, och försöka få den klar(!). 
 
Jag sparar: inför framtiden, vad den än innebär, för det har jag hört ska vara bra. 
 
Jag brukar: komma på mig själv med att skratta lustigt ibland. Är inte det något alla gör, kommer på sig själva med sådant, vill säga? 
 
Jag tittar: på House of Cards och Suits just nu. Dessvärre går det sakta framåt. 
 
Jag läser: mest skolböcker, för tillfället. Fick dock, senast idag, ett sådant enormt sug efter att läsa en vanlig, hederlig, skönlitterär bok för mitt höga nöjes skull. Ska försöka göra mig tid för det. 
 
[Listan återfinnes hos Sandra]
 
1 kommentar