mer äppelpaj åt folket

Jag har kommit till en insikt: äppelpaj är fantastiskt. Syrligt, sött, och kaneligt. Mums. Så, en klar höstdag efter att jag kommit hem från skolan bestämde jag mig för att baka, och trots att receptet var improviserat blev det riktigt gott. Tänkte således dela med mig av detta 30-minuters hopkok till er.
 
Ingredienser: (för kanske 4 portioner?)
 
4 äpplen
100gram smör
50 gram kokosolja
2.5dl havregryn
1dl strösocker
2msk maizena
2msk kanel
 
Såhär: 
 
1. Skär/klyfta äpplen efter smak. Bitarna bör vara ganska tunna, ca 2-3 cm kanske.
2. Smält smör och kokosolja i en kastrull tills det böjar puttra. Häll i havregrynet och strösockret och rör runt. Låt fräsa milt tills det kokat ihop sig.
3. Lägg äppelskivorna i en form och strö över maizena och kanel. Blanda runt så att det täcker alla äppelskivor.
4. Bred ut smeten ovanpå äppelskivorna och se till så att den täcker majoriteten.
5. In i ugnen i 25 min (utan varmluft! Med varmluft förkortas nog tiden något).
6. Färdig, ta-daa. Servera med godaste kvargen, dvs Valios laktosfria vaniljkvarg. Njut. 
 
 
4 kommentarer
Linnea Aurora

SLUTA- SÅ gott!!!!

ghost

KVARG! VEM ÄTER KVARG TILL ÄPPELPAJ! Jag är förstörd

Svar: en som inte har glass hemma. har du ej ätit denna specifika kvarg är du dessvärre inte berättigad denna åsikt, pga denna kvar är utsökt. mhm.
Johanna Andersson

beccalundin.blogg.se

Äppelpaj är gott som tusan😃😍

anonymous

denna paj har blivit gammal nu. såå 2016.