om internationella kvinnodagen och när det behövs ett ”för att”

 

Internationella kvinnodagen. Nej, inte en dag skapad i syftet att uppmärksamma att: kvinnor skulle vara bättre än män, eller att kvinnor bör ha mer makt än män. Ja, en dag för att uppmärksamma de orättvisor och den diskriminering kvinnor utsätts för, världen över, på grund av sitt kön. Anledningar till varför internationella kvinnodagen är bra:

I världen: För att våldtäktsmän i Tunisien kan undslippa straff genom att gifta sig med offret(flickan) om hon är under 20 år. För att sexhandel där flickor och unga kvinnor säljs flera gånger om dagen förekommer.

I Sverige: För att DN skriver en artikel om könsdiskriminering på Handelshögskolan i Stockholm, och det faktum att endast 3 av 35 professorer på högskolan är kvinnor. För att första kommentaren på DNs inlägg på Facebook är "3 kvinnor är tillräckligt". För Östersunds polisens uppmaning till kvinnor om att röra sig i grupp utomhus på kvällen, eftersom sex anmälningar om oprovocerat våld mot kvinnor har gjorts sedan 20 februari. För att uppmaningen ens behövs.

För att alla människor är lika värda.

Men! Icke att förglömma. Internationella kvinnodagen är också viktig för att uppmärksamma det arbete som faktiskt pågår för att förbättra kvinnors situation och uppnå jämställdhet.

3 kommentarer
Anonym

Bra skrivit

Anonym

Bra gjort Johanna liksom woooah BAM BOOM

Anonym

wow!!!