min vän joré

 

I fredags spenderade jag en alldeles ypperlig eftermiddag/kväll tillsammans med Joré (vän, fotograf, fellow arbets-och klassbuddy, fantastisk människa etc). Vi a. intervjuade för jobbet b. åt kalops-liknande koreansk mat c. promenerade hela 3.5 km d. stannade dock varannan meter för att Joré skulle fota solnedgången och e. diskuterade intressen.

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva Joré för er, på det mest verkligt efterliknande sättet. Hon är, precis som de allra bästa människorna, helt unik. Här utdrag ur en konversation vi hade om hur hon började gilla djur.
- En dag när jag var liten hittade jag en padda i skogen. Jag tog med hem och döpte den till Milda.
- Vadå, som smöret?
- Ja, som smöret. Jag köpte ett akvarie och la i lite vatten och några stenar. Några gånger per dag tog jag ut paddan ur akvariet på rast i trädgården för att äta. Jag hade hittat ett koppel på loppis som jag köpte och hade paddan i.
- Du gick alltså med paddan i koppel?
- Ja! Jag hade paddan i flera månader. Men dagen innan min födelsedag sov jag med fönstret öppet. När jag vaknade på morgonen var paddan borta. På fönsterbläcket fanns små grodavtryck - Milda hade smitit.

6 kommentarer
joré

<3

ISA

Men vad fint inlägg, du verkar vara en så godhjärtad person. Verkligen!

Svar: Men åhh tack, vad glad jag blir!
Johanna Andersson

lovisa

jag vet inte vad det är med den här bilden men den tilltalar mig på något sätt. den är ju, ärligt talat, rätt så enkel men ändå är det något med den. kanske färgerna? de samspelar så bra med ansiktsuttrycket. ett lugn ligger över bägge på något vis.

jag ville bara säga det.

Svar: men åh! jo men precis, visst känns den harmonisk? det är åtminstone vad jag tycker att bilden förmedlar, harmoni och lugn.
Johanna Andersson

Tilda Barkselius

Vilken underbar konversation, tror och hoppas att Milda fick ett bra liv efter rymningen! :)

Svar: Haha jaa, det hoppas jag med!
Johanna Andersson

Julia

Jätte fint skrivet!

Svar: Tack!!
Johanna Andersson

linah ''afroeve'' moomba

fin bild!