en koreansk afton

God kväll, gott folk! Här kommer en liten berättelse om min måndag, i brist på övrig uppdatering.

 
Jag hade bjudit in några vänner till en koreansk afton. Jaha, vad innebär det då? tänker ni. Jo, det innebär(bar) koreansk mat och smårätter, också kallade namul. Alla skulle vara utklädda till något på deras namns första bokstav. På bilden ser ni Fanny som Frans, med pak choi i handen. 
 
 
Trots att räkchips inte är särskilt koreanskt, vad jag förstått i alla fall, så friterade vi sådana pga de är något otroligt goda?
 
 
Sedan hackades det grönsaker, som just pak choi, purjolök, paprika och färsk koriander. Tycker allt grönt är så fint.
 
 
Och grönsakerna wokades sedan ner i risnudlarna. På med lite koreanskt chilipulver och rostade semsamfrön. 
 
 
Det stektes också bulgogi, vilket på koreanska betyder "eldkött". Bulgogi görs med antingen entrecôte eller lövbiff, i detta fallet det senare. I marinaden återfinns soja, sesamolja, några skivor färsk chili, vitlök, gullök etc. Recept här. I hörnet skymtas kimchi
 
 
Och så till sist! Det älskade fläsket, samgyeopsal. Japp, detta fläsk är mitt guilty pleasure alla gånger. Ät det!

Fin middag. Fint sällskap. Strikt förbud på bestick, endast pinnar var tillåtna. Mycket prat, skratt och musik.

2 kommentarer
Joré Dirgélaité

det bästa är ändå att ni (vi) MÅSTE göra en repris på dethär pga kommer ej kunna komma över att jag gått miste om dessa matupplevelser. jag gråter i munnen!!!

Svar: Vi ska absolut göra om det och då måste(!) du vara med!!! Du fattades där
Johanna Andersson

ISA

men vilket superkoncept på kväll. Tror aldrig jag ätit koreanskt!? illa, det ser ju rågott ut <3

Svar: Åh jaa, det är riktigt gott! Ganska lätt att laga också, för den delen, det behövs bara en del ingredienser man inte vanligtvis har hemma, men de finns oftast att köpa i lite större mataffärer eller asiatiska butiker <3
Johanna Andersson