med 200 ord

Resenären. En blogg om litteratur i allmänhet, skönlitteratur och dikter och artiklar och reportage i synnerhet. En blogg om skriverier och funderingar kring livets spektrum. En blogg där alla inlägg består av prick 200 ord. Men vart kommer namnet från, egentligen?

Hösten 2015 läste vi utvalda dikter av Tomas Tranströmer på svenskan. Bland dessa dikter fanns Preludium, vars första rader lyder:

Uppvaknandet är ett fallskärmshopp från drömmen
Fri från den kvävande virveln sjunker
resenären mot morgonens gröna zon.
Tingen flammar upp. Han förnimmer – i dallrande lärkans
position – de mäktiga trädrotsystemens
underjordiskt svängande lampor.

Ja, i dikten sjunker resenären mot morgonens gröna zon, och på något sätt fastnade både dikten och namnet hos mig. Jag har bloggat på ett flertal olika ställen tidigare, varav senast på Böcker med Johanna. Men vårkänslorna tog tag i mig häromdagen och jag, som haft högst fluktuerande bloggmotivation det senaste året, kände att det var dags för något nytt. Namnet resenären kom till mig, för att alla som läser är resenärer, och för att vi, i livet, också är resenärer. Ständigt påväg. Preludium förmedlar känslan av att vara påväg på ett så vackert och tilltalande sätt - oavsett vad målet eller slutdestinationen för resan är.

 
 
 
 
 
1 kommentar
Daniella 🌙

200 ord. Har du allting i huvudet och är grym på att avgöra sådant eller använder du en ordräknare?

Svar: Alltså, heh, jag önskar desperat att jag hade haft magiska ordräknar-kunskaper, men nä, jag använder en ordräknare (mest för att få exakt 200 ord). Ju fler inlägg man skriver, desto mer utvecklas dock känslan för hur mycket 200 ord är, så jag kan skriva inlägg på +- 200 ord ganska bra ;)
Johanna Andersson