3x att läsa


 
Majoriteten av de böcker jag läser är litteratur som ingår i min svenska-, respektive engelska-kurs. Totalt det senaste halvåret har jag läst 9 verk, något som ger mig, eh... dåligt samvete. Gentemot mina böcker. (Har också utvecklat en fallenhet för att ursäkta mitt numera inte så omfattande läsande). Men! förtvivla icke, säger jag till mig själv. Jag läser trots allt fortfarande, och jag tänkte därför introducera er till tre böcker som funnit sig i mitt liv.
 
läser just nu: Boken i mitt liv just nu är återigen Murakamis Fågeln som vrider upp världen. Med sina 740 eleganta sidor har den bosatt sig tillsynes permanent vid mitt nattduksbord, och är en konstant påminnelse om att jag. borde. läsa. ut. den. Är för närvarande på s500, så det ska nog ordna sig.
 
ska läsa: Näst efter Fågeln som vrider upp världen väntar Madame Bovary av Gustave Flaubert. Har ca 0 förkunskap om boken, mer än att den är översatt från franska till engelska. Mycket intressant.
 
vill läsa: Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj! Fick boken av min kära mamma i julklapp och jag känner läslusten börja krypa i mig. Ska slå mig ned och läsa detta en nobelpristagares verk snarast.
0 kommentarer