om man är tyst kan man höra skogen tala

Det är den 26 april, igår snöade (haglade) det. Aprilvädret lever ut sin fulla potential, och det är fint på något sätt. Jag har haft, vad som känns som 1765 prov/inlämningar/uppsatser de senaste veckorna. Har en del plugg kvar innan det är sommarlov. Men faktum är att tiden flyger förbi just nu, vart tar den vägen? Känns av någon anledning alltid såhär på våren. Så vad gör jag för att fånga tiden? Jo jag...

Tar promenader i skogen med mamma. Backarna är ett enda stort vitsippshav och fåglarna sjunger.
 
Köper färska blommor och läser. Just nu Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Fenomenalt intressant bok, för övrigt. Råkar tycka väldigt mycket om reportage, och i kombination med historia (ett favoritämne) blir det vinnande
 
Målar naglarna Rose Umber och bär färgstarka kläder.
 
Har telefonsamtal med vänner, och planerar träff med en kompis jag inte sett på över ett halvår.
 

Skriver min första riktiga recension för Jönköpings-Posten, publiceras på fredag! Läsläsläs!

Ser på Outlander som äntligen har börjat igen. Säsong 2, gaah. Och Game of Thrones!

Myser med love på vardags/helgkvällar.

Äter gelato och beskådar körbärsblommor.

Springer! För äntligen har jag kommit igång med löpningen. Score på den.

2 kommentarer

får jag lov?

Orden snubblar, famlar, snavar, ramlar. Vill inte lägga sig till rätta. De studsar mot väggarna. Är det detta som kallas skrivkramp? Jag har ingen aning. Så jag tänkte prata, helt enkelt. Skriva av mig, och berätta om lite kvällsfunderingar. Får jag lov?

Sol & nästan-körsbärsblommor
På vägen hem, häromdagen, sken solen och kastade nyvakna vårstrålar mot bussens dammiga rutor. Lutade huvudet mot fönstret och fick, till min glädje, syn på årets första körsbärsblommor. De är nog bland de finaste vårtecknena, tycker jag, körsbärsblomm och solstrålar.

Födelsedagar (läs: mat)
Det är så mysigt att fira födelsedagar. Att få uppmärksamma en person man tycker om, och att äta god mat också, hehe. Ypperliga tillfällen att spendera tid tillsammans och njuta.

Vännerna i mitt liv
Vad skulle jag göra utan dem? Det finns inga ord. För skratt, misstolkade Les Misérables-texter, köpa glass på åtta minuter, gråta, se på Outlander, låna tröjor, plugga, diskutera. För förgyllda dagar.

Hålla hand
Din varma hand på vägen hem.

Uppsatser och sena deadlines
Hujamig. Ja, uppsatser och deadlines har jag så att det står mig upp till öronen just nu. Men! jag försöker ta en dag i taget, det gör även den största plugghög lite mindre, lite lättare.

 
 
 
0 kommentarer

mitt påsklov

Det är söndag, och söndag = pluggdag. Imorgon börjar nämligen skolan igen, och således tänkte jag göra en resumé över mitt påsklov för att reflektera lite över veckan som gått.

Jag inledde lovet med att sätta mig i bilen och åka med familjen upp till Stockholm. Under påskhelgen hann vi: köpa pizza med massamassa ost från en pizzeria i Vasastan, besöka Livrustkammaren och ABBA-muséet, äta koreansk middag och spatsera på stan.

 
Väl hemma igen, handlade jag koreansk sojaböns-pasta på en asiatisk livsmedelsbutik, lagade koreansk mat i 4h och åt därefter middag med vänner.
 
 
Har också: sovit på tok för lite och sedan gått upp och tränat. Försökt göra choklad-apelsin smoothie som dessvärre inte blev lika god som jag hoppades. Övningskört med min kära pappa. Övat gamla högskoleprov. Blivit frustrerad över gamla högskoleprov. Lyssnat på musik. Tränat lite till.
 
 
Hängt på stan med Molly, vi fixade med våra Wreck This Journal’s. (Mer om boken i ett annat inlägg). 
 
 
Lagat frukost med Laura. Klippt mig. Pluggat. Sett x antal avsnitt av Suits.
 
 
& spenderat tid med finaste jag vet. Lagat improviserad pasta med serrano-skinka, soltorkade tomater, grönmögelost, kapris och spenat, mhmm.

Ett mycket bra lov, med variation av ledig tid och påhitt.

0 kommentarer